Toimitus- ja maksuehdot

(Päivitetty 31.5.2024)

1. Hinnat

Nettikaupassamme ja myymälässämme on samat hinnat. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron, ellei tuotteen kohdalla toisin mainita (käytetyt).

Telefoto pidättää oikeuden tilauksen perumiseen selvien hintavirheiden kohdalla. Tällaisissa tapauksissa virheellinen hinta poikkeaa niin selkeästi oikeasta, että asiakkaan katsotaan ymmärtävän, että kyseessä on hinnoitteluvirhe.


2. Tilaaminen

Rekisteröityminen ei ole tilaamisen edellytys. Rekisteröitymisen jälkeen voit selailla tekemiäsi tilauksia ja muuttaa tietojasi kirjautumalla verkkokauppaan salasanallasi. Rekisteröityneenä käyttäjänä teet tilauksesi nopeammin, kun tietosi haetaan tilaukseen automaattisesti. Emme anna tietoja koskaan ulkopuolisten käyttöön. Rekisteriseloste

Tilauksen jälkeen saat muutamassa sekunnissa automaattisen tilausvahvistuksen, joka osoittaa, että tilauksesi on tapahtunut onnistuneesti.

Käsittelemme tilauksia arkisin klo 9-17 välillä ja ilmoitamme sähköpostilla tuotteiden postittamisesta, seurantakoodista ja toimitusajasta.


3. Toimitusaika ja toimitustavat

Jos tuote löytyy suoraan varastostamme, niin kello 15.00 mennessä tehdyt tilaukset postitamme lähes poikkeuksetta samana päivänä. Tuotteita, joita ei löydy suoraan varastostamme, toimitusaika näkyy tuotteen kohdalla.

Tarkemman tiedon toimitusajasta saat sähköpostiisi, kun olemme käsitelleet tilauksenne. Jos toimitusaika osoittautuu Teille liian pitkäksi, koska sitä ei esim. ole tukkuriltakaan saatavissa, niin tilaus on peruttavissa.

Posti Kotipaketti 12,90 €
Kotipaketti maksetaan tilauksen yhteydessä Paytrailin kautta. Posti toimittaa lähetyksen vastaanottajan osoitteeseen, mutta ottaa etukäteen yhteyttä vastaanottajaan toimitusajankohdan sopimiseksi (max. kaksi yhteydenottoyritystä). Palveluun sisältyy yksi sovittu toimitusyritys – tarvittaessa lähetykselle saa maksullisen uudelleentoimituksen. Kotipaketin toimitukset tehdään arkipäivisin klo 9-14, mutta suuremmissa kaupungeissa jakelu on mahdollinen klo 21 asti.

Posti Express-paketti 15,00 €
Express-paketti maksetaan tilauksen yhteydessä Paytrailin kautta. Express-paketti on luotettava valtakunnallinen kuljetus, jolla lähetykset saapuvat perille pääsääntöisesti seuraavaksi arkipäiväksi klo 14:ään mennessä.

Posti Postipaketti 5,90 €
Postipaketti maksetaan tilauksen yhteydessä Paytrailin kautta. Toimitusaika pääsääntöisesti 1-2 päivää.

Posti Pikkupaketti 4,90 €
Pienikokoisille tuotteille tarjoamme toimituksen pikkupakettina (4,90 €) suoraan kotiin. Tilaus maksetaan tilauksen yhteydessä Paytrailin kautta. Pikkupaketti jaetaan kirjetoimitusten yhteydessä. Toimitusaika pääsääntöisesti 2-5 päivää.

Matkahuolto Lähellä-paketti 6,90 €
Lähellä-paketti maksetaan tilauksen yhteydessä Paytrailin kautta. Toimitusaika pääsääntöisesti 2-3 päivää. 

Toimitukset ulkomaille 15,00 €
Nettikaupastamme on mahdollista tilata vain Suomeen. Mikäli haluat tilata tuotteen ulkomaille, tilaa tuotteet sähköpostilla osoitteesta [email protected] . Saat laskun tilauksesta sähköpostiisi ja kun lasku on maksettu, tilaus lähetetään Postipakettina, jonka toimitusaika on 2-7 päivää.

Lähetämme tuotteita seuraaviin maihin: Viro, Latvia, Liettua, Saksa, Ruotsi, Itävalta, Belgia, Alankomaat, Puola, Tsekki, Slovakia ja Luxemburg.


4. Maksutavat

Verkkokaupassa voit maksaa Paytrailin avulla joko pankkipainikkeilla,  Mash laskulla / osamaksulla tai ennakkotilisiirrolla. Lisäksi vaihtoehtoina ovat Nordea Nettiluotto ja postitettavien lähetysten osalta Postipaketille ja Smartship toimituksille postiennakon (5,00 €), jolloin maksat tilauksesi Postiin tai pakettiautomaattiin noutaessasi pakettia. Myymälästä noudettaville tilauksille vaihtoehtoina on Paytrail, Nettiluotto ja maksu myymälässä käteisellä tai yleisimmillä maksukorteilla (ei American Express tai Diners).

Laskutus on mahdollinen automaattisesti kunnille, kouluille, valtion virastoille ja yhteisöille. Lisäksi niille yrityksille, jotka ovat tehneet laskutussopimuksen Telefoton kanssa.

4.1. Paytrail

Paytrail on sinulle turvallinen maksutapa. Palvelu on maksulaitoslain siirtymäsäännöksen nojalla merkitty Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Palvelu on Paytrail Oyj:n (y-tunnus 2122839-7) ylläpitämä palvelu.

4.1.1. Verkkopankkimaksut

Maksu pankkipainikkeilla
Paytrail maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet, eli voit maksaa Nordean, Osuuspankin, Säästöpankin, POP-pankin, Danske Bankin, Handelsbankenin, S-pankin, Ålandsbankenin ja LähiTapiola pankin maksupainikkeilla. Maksun saajana tiliotteella näkyy Paytrail Oyj. Paytrail välittää maksun Telefotolle.

4.1.2. Korttimaksut

Maksut pankki- ja luottokorteilla
Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -korteilla. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti Netsin SSL-suojatulla maksulomakkeella. Verkkokaupalla eikä Paytrail Oyj:llä ole pääsyä korttitietoihin eikä maksukortin tietoja tallenneta järjestelmiimme. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa- ja MasterCard SecureCode –todentamispalvelut..

Verkkokauppa käyttää Paytrail maksunvälityspalvelua korttimaksuissa. Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Maksukorttimaksuissa kauppa syntyy asiakkaan ja Paytrail Oyj:n (2122839-7) välille. Paytrail Oyj vastaa korttimaksuihin liittyvistä velvoitteista ja reklamaatioista. Paytrail näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle.

4.1.3. Mobiilimaksut

Mobilepay
MobilePay on helppo, nopea ja suosittu mobiilimaksutapa. Voit tutustua sovellukseen tarkemmin MobilePayn verkkosivuilla.
MobilePaylla maksat ostokset verkossa vain yhdellä pyyhkäisyllä. Suomen käytetyin mobiilimaksusovellus MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille.

Pivo
Mobiilisovellus Pivo käy maksutapana tuhansissa verkkokaupoissa ja sovelluksissa. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat käyttää Pivoa maksutapana.
Puhelimella netissä maksaminen on helppoa, kun pankkitunnuksia tai korttinumeroita ei tarvitse enää maksuvaiheessa kaivaa esiin. Maksu hyväksytään Pivossa yhdellä pyyhkäisyllä.
Kaikki Pivon käyttäjät ovat tunnistautuneet vahvasti pankkitunnuksilla. Pivon tarjoaa OP Ryhmä, ja sovellusta koskevat samat turvallisuusvaatimukset kuin muitakin pankkipalveluita.

Siirto
Pankit ja muut maksupalveluntarjoajat tarjoavat asiakkailleen erilaisia Siirto-maksujärjestelmää hyödyntäviä sovelluksia, jotka tekevät maksamisesta helpompaa. Siirto-sovelluksia kuluttajille ovat Nordea Siirto, OP-mobiili ja Pivo.
Siirto-maksut toimivat eri pankkien asiakkaiden välillä, verkkokaupassa sekä kaupassa tai kahvilassa. Siirto-mobiilimaksujen taustalla olevan järjestelmän on toteuttanut Otto-pankkiautomaatteja ylläpitävä Automatia.
Siirto-maksujärjestelmässä pankit ja muut maksupalveluntarjoajat voivat tarjota sovelluksia ja palveluita, jotka mahdollistavat suomalaisille reaaliaikaisen rahansiirron ”kännykästä kännykkään”.

Apple Pay
Apple Pay on Applen oma maksujärjestelmä. Sen käyttöönotto tapahtuu lisäämällä luotto‑ tai pankkikortti käytettävissä olevaan Applen laitteeseen.
Apple Payn käyttöön ei tarvita erillistä appia, vaan sen toiminnallisuus löytyy vakiona iPhonessa, Apple Watchissa, Macissa ja iPadissa.
Apple Payta voi käyttää Safari-selaimella tehtyihin ostoksiin. Apple Payn avulla voi myös syöttää esimerkiksi omia maksutietojaan ja hyväksyä maksun pelkällä kosketuksella tai vilkaisulla.

4.1.4. Laskut ja osamaksut

OP
OP Laskulla
saat 45 päivää maksuaikaa. Laskuu lisätään tilinhoitomaksu 2,95 €. Jos teet monta ostosta, voit saada useamman laskun samassa kuussa. Maksat kuitenkin aina vain yhden tilinhoitomaksun kuussa. Voit halutessasi maksaa laskusta vain minimierän, jolloin loppusumma siirtyy automaattisesti erämaksuun. Erämaksun voi hoitaa pienissä tai isoissa erissä. Erissä maksaessasi vuosikorko on 19,95 %. Voit tehdä useampia ostoksia laskulla ja käyttää erämaksua ilman lisäsopimista. OP Laskun taustalla on jatkuvakäyttöinen 1 000 – 5 000 € luotto. Palvelun ikäraja on 20 vuotta.

OP Tililuotto on joustava ja turvallinen maksutapa arjen isompiin hankintoihin, ja rahoitusta voi saada 7500 euroon saakka. Sopii kaikkien pankkien asiakkaille. Voit tehdä useampia ostoksia ja kaikki tilaukset maksetaan samalla laskulla.

OP Tililuotto on vastuullinen maksutapa, jonka luottopäätökset perustuvat maksukykyä koskevaan kokonaisarvioon. Se tarjoaa 30 päivän korottoman maksuajan sekä mahdollisuuden maksaa erissä. Luoton kuukausierään sisältyy laskutuspalkkio 5,00 euroa ja erissä maksaessa nimelliskorko OP-prime + 9,50 %. Lisätietoa OP:n verkkosivuilla. Palvelun ikäraja on 23 vuotta.

Walley Lasku/osamaksu
Lasku ja tililuotto antavat sinulle lisää aikaa verkkokauppaostostesi maksamiseen. Niitä käyttämällä voit odotella tilauksesi saapumista rauhassa ennen sen maksamista. Maksun voit tehdä joko kerralla laskulla tai pienemmissä osissa tililuotolla, jolloin voit suorittaa kuukausittain sinulle parhaiten sopivan summan ja jakaa maksun enintään 36 kuukauden ajalle.

Laskulla saat aina 30 päivää korotonta maksuaikaa verkkokauppaostoksillesi. Pitkä maksuaika mahdollistaa sen, että ehdit tarkistaa ostoksesi ja tarvittaessa palauttaa sen ennen laskun erääntymistä.
Maksuaikaa hyödyntääksesi tarvitset myönteisen luottopäätöksen, jonka hakeminen käy helposti ostotapahtuman yhteydessä. Voit hakea sitä, jos olet vähintään 18 vuoden ikäinen ja sinulla on suomalainen henkilötunnus sekä vakituinen, virallinen kotiosoite Suomessa. Myös luottotietosi tarkistetaan Bisnode Finland Oy:n rekisteristä.

Kun olet saanut myönteisen luottopäätöksen sekä vahvistanut ostotapahtuman, saat laskun ostoksestasi sähköpostiisi. Jos haluat maksaa laskun pienemmissä osissa ja sinulle paremmin sopivalla maksuajalla (1-36 kk), sinun tulee tehdä jatkuvaa luottoa koskeva luottosopimus Norion Bank AB:n kanssa kirjautumalla Omille Sivuille osoitteessa my.walley.fi. Luottosopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä sinulle myönnetään luottoraja, joka on käytettävissä myöhempiin ostoksiin luottoehtojen mukaisesti.

Kun sinulla on voimassa oleva luottosopimus, sinun tulee maksaa eräpäivään mennessä vain saamallasi laskulla mainittu vähimmäissumma mutta voit halutessasi suorittaa myös tätä suuremman summan. Sen jälkeen sinulle lähetetään kuukausittain sähköpostitse tililasku, kunnes luotto on kokonaan maksettu. Voit aina halutessasi lyhentää luottoasi myös tililaskulla mainittua vähimmäissummaa suuremmissa osissa.

Luottokustannukset ja luottoesimerkki: Telefoto verkkokaupassa sovelletaan kampanjaehtoja, joiden mukaisesti tililuoton korko on 19,2 % nimellisenä vuosikorkona ilmaistuna ja kuukausimaksu on 2,95 € kuukaudessa (ensimmäisellä laskulla 3,80 €). Jos myönnetty luottoraja on 1 000 € ja se on kokonaisuudessaan käytetty Telefoto verkkokaupasta tehtyihin ostoksiin sekä luotto maksetaan takaisin 36 kuukauden aikana, sovellettavilla kampanjaehdoilla todellinen vuosikorko on 28,6 %, luottokustannusten yhteismäärä 403 €, maksettava kokonaismäärä 1 403 € ja maksuerien lukumäärä 36 kpl. Viivästyneistä maksuista veloitetaan lainmukaiset muistutusmaksut ja perintäkulut sekä korkoa viivästyneeltä ajalta.

Luottoehdot
Laskun ja luoton myöntäjä on Norion Bank AB, organisaationumero 556597-0513, joka on Walley-tavaramerkin rekisteröity haltija.
Lilla Bommens Torg 11, Box 11914, SE-404 39. Lisätietoja: https://www.norionbank.fi/tietoja-yrityksesta/norion-bank-group-fi/tuotemerkit

Saat täydelliset ehdot ja tiedot Walley Laskusta ja Tililuotosta seuraavista linkeistä:
Tarkempi palvelukuvaus: https://www.walley.fi/asiakaspalvelu/
Yleiset lasku- ja tililuottoehdot: https://cdn.walleypay.com/terms/Terms_FI.pdf
Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot: https://cdn.walleypay.com/terms/SECCI_FI.pdf

Alisa yrityslasku
Ostaminen Alisa Yrityslaskulla onnistuu pelkkien yhteystietojen ja vahvan tunnistautumisen avulla. Riittää, että pystymme varmistamaan ostajan ja hänen edustamansa yrityksen välisen yhteyden. Maksutavan käyttö edellyttää suomalaista y-tunnusta ja ostoksen tekijältä suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksia. Ostajan osto-oikeus varmistetaan digitaalisesti. Tätä varten suosittelemme, että ostaja käyttää ostosta tehdessä yrityksen tarjoamaa puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta.

Lasku lähetetään Alisa Yrityslaskun toimesta ensisijaisesti verkkolaskuna, mutta myös sähköpostilasku ja paperilasku ovat mahdollisia. Yritysten viralliset verkkolaskuosoitteet ovat valmiina tiedossa, joten myös laskutusosoitteen valinta on helppoa. Ostolaskun käsittely on suunniteltu yritysostajan kannalta mahdollisimman sujuvaksi ja ostaja saa lisättyä laskulle laskun kohdentamiseen tarvittavat viitetiedot.

Alisa Yrityslasku tarjoaa kolme eri maksuaikaa: 14 päivää, 30 päivää ja 60 päivää. Laskutuslisä vaihtelee valitun maksuajan mukaan: 14 päivää 9,90 €, 30 päivää 19,90 € ja 60 päivää 29,90 €. Alisa Yrityslaskun luottoraja on 5000 €.

Mikäli sinulla on kysyttävää Alisa Yrityslaskusta, olethan yhteydessä Alisan asiakaspalveluun:
• Sähköposti: [email protected]
• Puhelinnumero: 0293 230 910 (Arkisin klo 9-17, 0,1717 € /min)

Alisa Yrityslaskun mahdollistaa Alisa Pankki Oyj.

Lisätietoja Alisa Yrityslaskusta löytyy seuraavasta linkistä: B2B-maksutapa verkkokauppoihin | Alisa Pankki

4.2. Laskutus 14 pv netto

Tarjoamme laskutuksen 14 päivän maksuajalla vain etukäteen sopineille laskutusasiakkaille sekä julkisyhteisöille (esim. valtio, kunnat, koulut ym.).


5. Palautusoikeus

Postimyynnissä kuluttaja-asiakkailla on Kuluttajasuojalain mukainen 14 pv palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä myyntikelpoisia tuotteita – myös myyntipakettien tulee olla ehjiä ja sisällöltään täydellisiä. Tuotteeseen voi tutustua ja kokeilla samaan tapaan kuin liikkeessä voisi tehdä ja käyttöohjeita lukea, mutta tuotetta ei saa ottaa käyttöön.
Palautusoikeus ei koske avattuja ohjelmistoja (koskee myös kameroiden ja laitteiden mukana toimitettavia ohjelmistoja), avattuja kelmupakkauksia (esim. muistikortit) eikä erikoistilaustuotteita (tehdastilaustuote). Palautusoikeus ei myöskään koske asiakkaan toiveiden mukaisesti valmistettuja yksilöllisiä tuotteita (kuten valokuvat) tai asiakkaalle varta vasten erikseen tehtaalta hankittuja tuotteita (tehdastilaustuote).

Mikäli palautettu tuote vaatii meidän toimenpiteitä, että se saadaan myyntikuntoon (esim. rasvaiset sormenjäljet jne.), veloitamme asiakkaalta siihen käytetyn ajan 40,-/alkava tunti.

Ennen palauttamista ota meihin yhteyttä, niin sovimme palautusjärjestelyistä.

Kuluista, jotka aiheutuvat yrityksellemme toimituksista, jotka peruutusilmoitusta tekemättä on jätetty noutamatta toimipaikasta perimme erillisen 10,- maksun. Tämä summa vähennetään automaattisesti maksun palautuksen yhteydessä. Tämä maksu sisältää vain osan meille aiheutuneista kuluista paketin edestakaisesta lähetyksestä.


6. Takuu

Kuluttaja-asiakkaille kaikilla tuotteilla on vähintään yhden vuoden takuu. Mikäli takuuaikana ilmenee takuun alaisia ongelmia, niin pyydämme ottamaan yhteyttä ennen tuotteen lähettämistä.

Yrityskaupassa takuu on yleensä 1 vuosi. Noudatamme maahantuojan myöntämää takuuaikaa.

Huom! Mikäli osoittautuu, että vika on itse aiheutettua ei takuun piiriin kuuluvaa ongelmaa, niin näiden posti-, käsittely- ja tarkastuskulut tulevat asiakkaan maksettavaksi.


7. Filmien kehitys

Kehitämme väri- ja mustavalkofilmejä myymälässämme ja kauttamme voi kehityttää diafilmejä, jotka lähetämme edelleen Color-kolmioon. Mikäli filmi häviää tai vahingoittuu filminkehitysprosessissa, noudatamme Suomen Fotokaupan Liiton suositusta korvausasioissa. Palautamme jo mahdollisesti maksetun kehitysmaksun (+mahdollinen digitointi ja/tai kuvat), annamme uuden vastaavan filmin tilalle, sekä kehityssetelin, jolla saa seuraavan kehityksen ja digitoinnin veloituksetta.