NYT
UUSI

Pentax 17 -puolikino filmikamera

579,00  466,94 € alv 0%

tai esim.
81 €/kk (8kk) Kuukausierä OP Tililuotolla.
Esimerkkilaskelma on suuntaa antava.
Kuukausierä: 81 €/kk
Maksuaika: 8 kk
Luottohinta: 647 €
Saatavilla heti myymälästä
Nouto: 0,00 €
Toimitus: alk. 5,90 € Nouto myymälästä: 0,00 €
Postipaketti 5,90 €
Matkahuolto 6,90 €
Posti Kotipaketti 12,90 €
Posti Express 15,00 €

Pentaxin uusi puolikinoformaatin filmikamera, jossa laadukas manuaalitarkenteinen 25mm F3.5 objektiivi (kinovastaavuus 37mm). Kamerassa on automaattivalotus ja manuaalinen filminsiirto.

Tuotetunnus (SKU): P18926

Kuvaus

Pentax 17 on ainutlaatuinen uusi analoginen kamera. Kamerassa on puolikinoformaatti, jolloin filmirullaan mahtuu tuplamäärä kuvia verrattuna kinofilmikameraan. Kun kuvaat kamera vaakasuunnassa, syntyy filmille pystykuvia.

Filmikameroille ominainen kameran manuaalinen käyttö

Pentax 17 -kamerassa on manuaalinen filmin kelausmekanismi, joka perustuu Pentaxin SLR-filmikameroihin asennettuihin mekanismeihin. Filmin kelausvivun avulla käyttäjä voi nauttia filmin kelauksesta ja kelausäänestä jokaisen laukaisimen laukaisun jälkeen. Sen helppo latausjärjestelmä on suunniteltu estämään filmin latausvirheet erityisesti filmikameran ensikertalaisille käyttäjille. Kamerassa on myös muita filmikameroille ominaisia mekanismeja, kuten filmin manuaalinen kelaustoiminto kelauksen palautuskahvan avulla, valotuksen kompensointi valotuksen kompensointisäätimellä ja ISO-herkkyyden asetus ISO-herkkyyden säätimellä.

Uusi kehitetty kiinteäpolttovälinen objektiivi, jossa yhdistyvät hyväksi havaittu optiikka ja uusin linssipinnoitustekniikka.

Pentax 17 -kamerassa on hiljattain kehitetty 25 mm F3,5 kiinteäpolttovälinen objektiivi (vastaa 37 mm:n objektiivia 35 mm:n formaatissa). Se perustuu kiitettyyn PENTAX Espio Mini -objektiiviin (jota markkinoitiin vuonna 1994) sisällytettyyn optiikkaan, ja se on suunniteltu uudelleen niin, että se sopii täydellisesti puolikokoiseen formaattiin. Se on myös käsitelty HD (High Definition) -pinnoitteella – erittäin kiitetyllä monikerrospinnoitteella – puolikokoisten kuvien kirkkauden ja terävyyden optimoimiseksi. RICOH Auto Half -mallissa (myydyin puolikokoinen malli, joka tuli markkinoille ensimmäisen kerran vuonna 1962) käytetyn objektiivin perusteella kuvakulma ja polttoväli valittiin siten, että rento, jokapäiväinen kuvien ottaminen on helppoa ja virheetöntä.

Vyöhyketarkennusjärjestelmä, joka vaihtaa tarkennusaluetta vyöhykemerkkien yksinkertaisella valinnalla.

PENTAX 17 -kameran vyöhyketarkennusjärjestelmä on jaettu kuuteen tarkennusalueeseen lähikuvista pitkiin etäisyyksiin, jotka on merkitty kutakin aluetta kuvaavilla merkeillä. Käyttäjän ei tarvitse kamerakameran tarkennuksen asettamiseksi tehdä muuta kuin valita kohteen etäisyydelle parhaiten sopiva merkki vyöhyketarkennusrenkaasta. Makrotarkennusvyöhykkeellä käyttäjä voi ottaa lähikuvan noin 25 senttimetrin etäisyydeltä. Käsihihnan (sisältyy vakiovarusteena) avulla käyttäjä voi mitata kohteen etäisyyden tarkemmin.

Kirkas optinen etsin reaaliaikaista kohteen kuvan varmistusta varten

PENTAX 17:n optisessa etsimessä on Albada-tyyppinen kirkas kehysetsin. Siinä on myös lähikuvan näkökentän kompensointikehys, jonka avulla voit helpommin sommitella lähikuvia. Vyöhykemerkit on mahdollista tarkistaa suoraan etsimen kautta.

Seitsemän kuvaustilaa erilaisiin käyttötarkoituksiin

PENTAX 17 säätää valotusasetukset automaattisesti sen mittausanturin keräämien valaistustietojen perusteella. Täysautomaattitilan lisäksi, jossa kamera valitsee kaikki valotusasetukset, se tarjoaa kuusi muuta kuvaustilaa, mukaan lukien: Hidas synkronointi, joka on erittäin hyödyllinen hämäräkuvauksessa, ja Bulb, joka on kätevä yömaisemien ja ilotulitusten kuvaamisessa. PENTAX 17 -kamerassa on myös itsenäinen valotuksenkorjaussäädin, jonka avulla käyttäjä voi nopeasti muuttaa valotustasoa erityyppisten kohteiden mukaan tai ilmaista luovia aikomuksiaan.

Laadukas runko, jossa on kiinnitetty huolellista huomiota jokaiseen yksityiskohtaan

PENTAX 17 -kameran runko on klassisen muotoilun omaava, filmikameroiden perinteiseen ulkoasuun viittaava. Ylä- ja pohjakannet on valmistettu vankasta mutta kevyestä magnesiumseoksesta kameran rungon jäykkyyden optimoimiseksi. Suodattimen 40,5 mm:n kiinnityskierre mahdollistaa erilaisten suodattimien kiinnittämisen, joita on saatavilla markkinoilla. Pentax 17 -mallin jokaiseen yksityiskohtaan on kiinnitetty huolellista huomiota, ja se on suunniteltu niin, että sen omistaminen tuottaa iloa.

Ominaisuudet

 • Puolikinoformaatin filmikamera (käyttää tavallista 35mm filmiä)
 • Ruudun koko 24x17mm
 • ISO-säätö 50, 100, 125, 160, 200, 400, 800, 1600 ja 3200
 • Manuaalinen filminsiirto, manuaalinen filmin takaisinkelaus
 • 25mm F3.5 HD PENTAX objektiivi (37mm kinovastaavuus)
 • Objektiivin rakenne 3 elementtiä 3 ryhmässä
 • Kuvakulma 61°
 • Lähin tarkennusetäisyys 25cm
 • Suodinkierre 40,5mm
 • Albada-tyyppinen etsin
 • Manuaalitarkennus, zone-focusing
 • Kamerassa valittavana 6 tarkennusaluetta (0.25m, 0.5m, 1.2m, 1.7m, 3m, ∞)
 • Automaattinen valotuksen mittaus
 • Valotuksen kompensaatio ±2EV (1/3EV askelin)
 • Valotuksenmittaustavat: Full auto, Standard, Slow-speed shutter, Maximum aperture priority, Bulb, Daylight sync, Slow-speed sync
 • Valotusajat 1/350s – 4s, BULB
 • Sisäänrakennettu salama, ohjeluku 6 (ISO 100 @ 1m)
 • Virtalähde CR2 paristo (mukana), riittää n. 10 filmirullaan
 • Mitat 127 x 78 x 52mm
 • Paino 290g (pelkkä kamera)
 • Toimituksen sisältö: Pentax 17, O-LC40,5 linssisuojus, O-ST191 hihna ja CR2 paristo

Saatat myös pitää...